Myprotein termékteszt

  • 2016.01.06.
  • 6

Karácsony előtt megkeresett a Myprotein, hogy lenne-e kedvem tesztelni a termékeiket. Nos, mivel ezt olvashatjátok, láthatjátok, hogy elfogadtam a felkérést. Már egy ideje nézegettem a termékeiket,
mert ugye nem én vagyok az egyetlen, aki januárban fenekestől felforgatja az életét időnként ;)Kezdjük a nulladik lépésnél. Rengeteg mindent forgalmaznak. Tényleg. Kiválasztani, hogy mit szeretnék, már ez is elég nagy feladat volt.
Nem viccelek, legalább 500 féle termékük van, köztük magvajak, magok, szárított gyümölcsök, kókuszzsír, útifűmaghéj, szóval nem csak a testépítők találnak náluk "mazsolázni valót". Mivel nem vagyok se testépítő, se élsportoló, olyan szempontok alapján választottam, hogy mik lehetnek hasznosak nekem. Elsősorban alapanyagokat, reggelinek valókat, fehérjeporokat és egyéb fehérjetartalmú termékeket kerestem, illetve könnyen szállítható, gyorsan fogyasztható szeleteket.Én nem fogyaszthatok szójafehérje tartalmú ételeket, de beírok a Myproteinnek egy piros pontot, mert minden terméküknél vastaggal ki vannak emelve az allergének, így nagyon gyorsan ki tudtam keresni, hogy mit fogyaszthatok és mit nem. Lássuk, mi volt a kék-fehér szeretetcsomagban, oké?MandulavajA csomagból legjobban erre a termékre "fentem a fogam". Mióta nem eszek húst, kutatom az alternatív fehérjeforrásokat, hogy minél változatosabb legyen az étrendem. Külföldi vegán blogokat olvasva rendszeresen belefutok a mandulavajba, de eddig nem találtam hozzá elég jó forrást. Most megvan. Van belőle darabos és sima, 15 euró az 1 kilós doboz és a mandulán kívül nincs benne semmi. Ennél jobb áron én még nem találtam sehol. Finom, krémes, kenyérre lehet kenni, süteményekbe használni, és a proteinlabdácskák és szeletek egyik alapanyaga - majd hozok recepteket -, szóval rengeteg mindenre használható.
MogyoróvajA mandulavajhoz hasonlóan használható, ebből is kétféle verziót árulnak. Én általában a német négybetűs áruházakban veszem a mogyoróvajat. Azokban van olaj és cukor, ebben viszont csak mogyoró, szóval sokkal jobb.
És olcsóbb is. Mivel nincs benne semmi más, csak mogyoró, kicsit folyósabb mint az üveges bolti verzió, de lehet kenni. Protein zabkásaA kis kiszerelés négy ízben érhető el, én csokisat és banánosat választottam a csomagomba. Őszi-téli időszakban rendszeresen zabkását szoktam reggelizni, amikor magam készítem, szoktam bele keverni fehérjeport is, hogy kiadósabb legyen. Nos, ez a termék pont ez. Be van keverve, csak vizet vagy tejet kell hozzáadni, megmikrózni vagy főzni pár percig és már készen is van. A kis csomag praktikus, ha szállítani kell, mert nem kell kétféle dolgot magaddal vinni. Én vízzel készítettem, nekem így is hozta a krémes-finom reggeli élményt. Saját tapasztalat, hogy a zacskón lévő ajánlott folyadékmennyiség alsó határához érdemes közelíteni, ha nem akartok levest enni :)Protein lapos kenyér mixNekem ez már kifejezetten a diétás vonal. Az elvárás az volt, hogy legyen már végre egy ehető sós fehérjedús kenyérszerűség, amit be tudok majd illeszteni a diétás étrendembe. Ebből a keverékből egy laposkenyér lesz, valahol a tortilla és a naan között.
Először követtem a receptet a tasakon, amit senkinek nem ajánlok, mert egy folyós, ragacsos kulimász lesz belőle, amit ugyan tepsire kikenve ki lehet süni, ehető is, de azért nem az, amire számít az ember.
Másodszorra már okosabb voltam, megnéztem videón, hogy hogyan is kell ezt, és az eredmény nem csak hogy ehető, hanem finom is. Nyilván lehetne kísérletezni azzal, hogy pontosan mi az arány az ízesítetlen fehérje és a liszt között, hogy kikeverjem magamnak a keveréket, de az az igazság, hogy ez így egyrészt kényelmesebb, másrészt nem KELL folyamatosan kenyeret enni...Ebből a keverékből elvileg pizzát is lehet csinálni, majd kipróbálom. Protein mokkaEz egy nagyon jópofa dolog. A kis kiszerelést vettem, ebben két adag van. Van benne instant kávé, proteinpor, nem kell shakerben keverni, simán feloldódik. Krémes, kávés, finom. Impact Whey ProteinEbből a termékből rengeteg íz van, lehet egy-adagos kis tasakokban is rendelni, szóval nyugodtan lehet próbálgatni az ízeket. Az ára nyilván így a legborsosabb, de ahogy haladsz a csomagmérettel, a kiló ár elkezd nagyon jó lenni. Az összetétel csillagos ötös, van szteviás változat is. Én fogyasztom ezt turmixként, zabkásába keverve vagy túrókrémhez. Mivel rengeteg ízben van, nagyon nehéz megunni :) Amiket én rendeltem, azok mind nagyon finomak voltak, vízben is könnyen oldódtak fel, szóval 5*. A juharszirupos jött be nekem legjobban, de a csokoládé-menta és a fahéjas csiga is versenyben volt az első helyért. MyBar Oats&Whey