J32 torta: Kávés diótorta

  • 2013.11.25.
  • 9

Már jó ideje megállapodtunk abban, hogy J idei tortája valami diós-krémes dolog lesz. Eredetileg még arra gondoltam, hogy az idei országtortát fogom megsütni, de többszöri kóstolás után sem voltam biztos benne, hogy ez lenne az igazi. Végül arra jutottam, hogy a piskótáját megtartom, a krémet kicsit átvariálom, a tetejére pedig valami ropogós réteget képzeltem el. Bár kaptam egy kisebb szívrohamot, amikor először nem akart felverődni a krém, de miután hagytam még egy kicsit hűlni, nem volt vele gond, a végeredmény pedig szerintem egészen kellemes lett. Aki szereti a diót és a kávét, annak mindenképpen ajánlom.A piskóta elkészítése Praliné Zsuzsit receptjét dicséri, egy picit alakítottam rajta, de nagyon jó lett. A kávékrém a J31 kávékréme dióval turbózva, a morzsa pedig szerintem nagyon jól mutat a tetején. Ha rám hallgattok, akkor a grillázsmorzsát csak közvetlenül a tálalás előtt tegyétek rá, mert akkor lesz igazán jó textúrája.  A receptben szereplő kávékivonatot cukrászati és delikát boltokban keressétek, de ha nem találtok, akkor nagyon sűrűre kevert instant kávéval helyettesíthető.  Erre tovább >>>

Címkék

Torta