Kovászos kenyér alakorral

  • 2018.05.14.
  • 2

Felnőttek a fiúk, így mostanában előfordul, hogy kettesben vagyunk a hétvégeken a férjemmel. Szokjuk a helyzetet.. Az ilyen kettesben töltött napokon elég sűrűn előfordul, hogy nem főzök. Együnk hideget, mondja legtöbbször a férjem, mert ő legalább annyira szendvics rajongó, mint én. Sütök valamilyen jófajta kenyeret vagy péksüteményt, azután előszedünk mindent a hűtőből, kedvenc sajtot, felvágottat, maradék hideg sültet, avokádót, zöldségeket, és ha jó idő van, akkor a kertben rendezünk magunknak egy pikniket. Egy ilyen alkalomra sütöttem ezt az alakorral megbolondított kovászos kenyeret. Érdemes az alakort kipróbálni, azon felül, hogy egészséges ez az ősgabona, nagyon jó ízt ad a kenyérnek, péksüteménynek. Terülős fajta, így óvatosan kell adagolni, vagy formában kell sütni a kenyeret.Hozzávalók:500 g BL 80 kenyérliszt50 g tk. búzaliszt50 g alakor liszt420 g víz150 g rozskovász2 csapott tk. sóDagasztógépre bíztam most a tésztát. A keverőtálba először belemértem a vizet, azután a kovászt, végül a liszteket. 15 percig alacsony f