Narancsos csokitorta

  • 2017.09.24.
  • 4

Csak annyit fűznék hozzá, hogy rövid idő alatt háromszor kellett megsütnöm ezt a tortát. A tésztája nagyon egyszerű (ebből a tésztából alakítottam át), néhány perc kikverni. A rákent csokikrém pedig a kedvenc dobostorta krémje.A mennyiségek csészében vannak megadva, 1 csésze 2,5 dl.Hozzávalók:Tészta:1,5 csésze liszt1,5 csésze cukor3/4 csésze holland kakaópor1,5 tk. szódabikarbóna1 tk. sütőpor1 tk. só1 narancs reszelt héja2 nagy tojás3/4 csésze író
3/4 csésze frissen facsart narancslé1 tk. vanília kivonat5 ek. olajKrém:4 nagy tojás20 dkg cukor2 ek. holland kakaópor10 dkg 74 %-os étcsokoládé1 tk. vanília kivonat20 dkg puha vajA sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tészta hozzávalóit a robotgép táljába mérjük és rövid idő alatt sima, egynemű tésztát keverünk belőle.
2 darab
cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt terítünk, és a kikevert tészta felét előbb egyikbe, majd a másikba beleöntjük. betesszük őket az előmelegített sütőbe, a hőfokot visszavesszük 170 fokra és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, inkább kissé tapadós maradjon!A kisült tortalapokat rácsra tesszük és kihűtjük.Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Előveszünk egy lábast, az aljába beleöntünk kb. 2 ujjnyi magasan vizet, majd ráteszünk egy akkora tálat, ami kissé belesüllyed, de az alja nem ér a vízbe. A tálba önztjük a cukrot, hozzáadjuk az egész tojásokat és egy habverővel addig kevergetjük, verjük, amíg a krém jól besűrűsödik. (Kb. 10-12 perc alatt van készen).Elzárjuk alatta a lángot, a krémbe szórjuk a 2 evőkanál kakaóport, elkeverjük, majd beletördeljük a csokoládét és hozzáadjuk a vaníliát is. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé felolvad és a krém szép fényes, egynemű lesz. Félretesszük és kihűtjük.Amikor a krém kihűlt a robotgép táljába tesszük és a puha vajjal kihabosítjuk.Tortatálra tesszük az egyik tortalapot, kenünk rá a krémből, arra rátesszük a másik lapot, majd a maradék krémmel vastagon bevonjuk az egész tortát. 1-2 órára hűtőbe tesszük, azután tálaljuk.