Túrós ropogós

  • 2016.03.24.
  • 3

Hozok még gyorsan az ünnep előtt egy nagyon finom, és nem utolsó szempont, hogy nagyon gyors ropogós sós süteményt. Érdemes mindjárt duplázni...Hozzávalók:40 dkg finomliszt2 tk. só15 dkg hideg vaj1 tk. száraz élesztő20 dkg házi túró1 tojás sárgájaTetejére:1 tojás fehérje10-15 dkg reszelt sajtA lisztet tálba szitáljuk, elvegyítjük a sóval és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk az apró kockára vágott hideg vajjal. Rászórjuk az élesztőport és elkeverjük.Hozzáadjuk a túrót és a tojás sárgáját. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a linzer állagú tésztát.Betehetjük néhány órára a hűtőbe, vagy akár egy egész napra, de süthetjük azonnal is.
A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a kissé felvert tojás fehérjével, megszórjuk a reszelt sajttal, majd fél cm széles csíkokra daraboljuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 220 fokos sütőben 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Címkék

Túró