Melegszendvics zsemle

  • 2014.10.15.
  • 4

Szuper gyors, nagyon finom vacsora. Kell hozzá egy egyszerű pizzatészta (persze aki szeretné, az megvariálhatja egy öregtésztás változatra is), kell hozzá bármi, amit szeretünk a melegszendvicsen, sajt, sonka, kolbász, bacon, gomba, kukorica, stb..... Legjobb benne, hogy akár az összes zsemlét más-más ízűre készíthetjük.
Hozzávalók:50 dkg finomliszt1,5 tk. só3 ek. olaj3 dl víz2 dkg friss élesztőTálba mérjük az összes hozzávalót és egy könnyű, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle, de nyugodtan rábízhatjuk a dagasztógépre vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjára is a munkát.
A bedagasztott tésztát tálba tesszük, letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk.Ezután finoman lisztezett felületre borítjuk, 10 egyforma részre osztjuk és egyesével gömbölyítjük őket. letakarjuk és 10 percig kelni hagyjuk.Amíg kelnek előkészítjük a tölteléknek valót.A megkelt zsemléket egy éles késsel bevágjuk, úgy, mint amikor kisült zsemlét vágjuk keresztbe szendvicskészítéshez, de a legvégét egyben hagyjuk.
Kinyitjuk és a kezünkkel kissé kilapítjuk. Az egyik felére rátesszük a tölteléket, ráhajtjuk a másik felét és kissé összenyomjuk a széleket. Ezután zsemle formára sodorjuk a tenyerünk között.Sütőpapíros tepsire ültetjük, letakarjuk és kb. 20 percig kelni hagyjuk.
A sütőt ezalatt
180 fokra előmelegítjük.A megkelt zsemléket vízzel alaposan lepermetezzük, megszórjuk reszelt sajttal és a forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.Langyosan tálaljuk saláta és majonéz vagy ketchup kíséretében.