Cukkini tallérok fűszeres hússal töltve

  • 2013.07.20.
  • 3

Ezeket a tallérokat aznap készítettem, amikor a cukkini lasagne-t. Ki kellett találnom ugyanezekből az alapanyagokból egy tej és gluténmentes fogást is.A szép nagyra nőtt cukkinik között volt egy kis formás is, azt kb. 3 mm vastagságúra szeleteltem és kissé besóztam, majd pár perc múlva leöblítettem és papírtörlővel leszárítottam.A lasagne-hoz készített fűszeres darálthúsból tettem egy -egy kis kanállal egy cukkini karikára, majd befedtem egy másikkal. Óvatosan keményítőbe forgattam, ügyeskedni kellett, hogy ne essen szét.Egy tojást, 2 ek. rizslisztet, 2 ek. kukoricalisztet, pici sóval és annyi szódavízzel, amivel palacsintasűrűségű masszát kaptam alaposan elkevertem.Ezután következett megint az ügyeskedés. Próbáltam két fogpiszkálót szúrni a töltött cukkinibe, és úgy mártani a masszába, de ez csak akkor működött volna, ha sokkal, sokkal több masszát készítek. Ezért egy villára ültettem egy karikát, óvatosan megmártottam, a tetejére egy kanállal locsoltam a masszából, majd a villával emeltem az olajba, arról meg óvatosan lecsúsztattam.Ropogósra sütöttem, majd papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges olajat felszívja.Természetesen hagyományos sörtésztával is lehet sütni, és ha a tej sem kizáró hozzávaló, akkor a tölteléket sajttal össze lehet fogatni....Cukkini helyett padlizsánnal is nagyon jó lehet.Nagyon szerettük...