Levendulás-citromos blundelszívek

  • 2013.03.20.
  • 0

Meglátni és megszeretni egy másodperc törtrésze volt ezeket a szíveket. Legszívesebben azonnal indultam volna megsütni őket, de a vajas tészta készítése ugye mégsem két perc. Aztán el is felejtkeztem róla, míg tegnap más projekthez kellett hajtogatott tésztát készítenem. A végéből levágtam egy csíkot és pár darabot elkészítettem belőle. Miután megkóstoltam már azt sajnáltam, hogy nem az egész adagból sütöttem. Nem szoktam áradozni a péksüteményekről, de ez tényleg csodás!Az eredeti recept az expressz dán vajastésztát írja, én a hagyományos hajtogatottból készítettem el. A tölteléke lemond curd, én
saját levendulás-citromos krémemmel sütöttem, ami a Segítsütis linzerszíveknél nagyon jól bevált.Az elkészített hajtogatott vajastésztából kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtunk. Felvágjuk kb. 8x13 cm-es téglalapokra. Hosszabb oldala mentén feltekerjük:Úgy fordítjuk, hogy az alja, azaz a tekerés széle felfelé nézzen, majd kettéhajtjuk:Egy éles késsel hosszában kettévágjuk, csak a legalján hagyunk egyben kb. egy centit (fotó lemaradt, de itt részletes képek vannak), majd szétnyitjuk:Sütőpapíros tepsin kb. 30 percig pihentetjük őket, majd a közepükre krémet kanalazunk.Forró, 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.Nekem így bőven tökéletesek voltak, nem csorgattam rá még plusz citrommázat.