Bazsalikomos padlizsántekercs

  • 2014.04.07.
  • 8

A recept neve olaszul: involtini di melanzane al pomodoroPadlizsán, paradicsom, bazsalikom és némi sajt, hogy semmi ne hiányozzon egy igazi mediterrán vacsorából.
Tálalhatjuk
önálló főételként vagy köretként, de akár kísérőként is egy pohár fehér vagy rosé bor mellé. Elkészítése nem ördögi, aki megkóstolja, szeretni fogja. Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő:









2 x 20 perc Típus:















köretek, vegetáriánus ételek Nehézségi fok:



könnyűHozzávalók 4 személyre: 4 db padlizsán az apróbb hosszúkás fajtából (80 – 100 dkg)6 evőkanál zsemlemorzsa3 evőkanál reszelt parmezán150 g vékonyra szeletelt edami vagy ementáli sajt12-15 db koktélparadicsom vagy 1-1,5 dl paradicsomszósz8-10 db bazsalikomlevélsó olívaolajElkészítése A padlizsánokat megmossuk - ha nem szeretjük a héját meghámozzuk-, hosszában vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és 30 percig állni hagyjuk. A padlizsánszeleteket lecsepegtetjük, majd kevés olajban mindkét oldalukat megsütjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal, az apróra vágott bazsalikommal és annyi olajjal, hogy jól kenhető krémet (mint a szobahőmérsékletű vaj) kapjunk. A padlizsánszeleteket megkenjük a zsemlemorzsás krémmel, rájuk helyezünk 1-1 szelet sajtot, majd nem túl szorosan feltekerjük. Ha szükséges a zárást fogpiszkálóval rögzítjük. A paradicsomokat lehéjazzuk és apróra vágjuk. Egy kisebb tepsit olajjal vékonyan kikenünk, belerakjuk az apróra vágott, paradicsom
vagy paradicsomszósz felét, erre ráhelyezzük
a padlizsántekercseket. Sózzuk, rárakjuk a paradicsom vagy paradicsomszósz második felét, meglocsoljuk egy kevés olajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Melegen és hidegen egyaránt szervírozható, de igazi ízeit akkor adja ki, ha fogyasztás előtt legalább 20-30 percet állni hagyjuk.