Karfiolfelfújt (gluténmentes és nem)
- 2017.10.26.
- 5
Hozzávalók
1 fej karfiol
fél kg reszelt sajt (én Kerrygoldot használtam)
300-500 gr feta, ízléstől függően
maréknyi friss, apróra vágott kapor
1/2 l tej
morzsa
2 tojás
negyed kg tejföl vagy vastag tejszín
1 piros paprikaElkészítés:Egy nagyobb fej karfiolt szétszedtem, megmostam, hagytam lecsöpögni, apróra vágtam (lehet konyhai robotban is, én késsel összekockáztam, mert szeretem a karfiol ízét, állagát, nem akartam túl apróra vágni). Szépen beleegyengettem egy széles lábosba, tettem rá kb 3/4 l kecsketejet (nem lepi el a karfiolt). Tettem bele friss apróra vágott kaprot, sóztam, borsoztam, pár percet főztem. Nem kell puhára főnie, hisz még a sütőben is fő. Lehúztam a tűzről, belettem a fetát, összekavartam, majd a reszelt sajt egy részét, összekavartam és még kaprot. Kikentem egy tálat vajjal, beleegyengettem a karfiolt. A tetejét megszórtam vastagon morzsáva (a gluténmentes változatban nem szórom meg morzsával, viszont leöntöm a fölösleges tejet róla). Ráöntöttem egy tál tejszínt (otthon tejfölt) amibe 2 tojást és 1 kanálnyi kaprot kavartam. Elegyengettem, majd szépen elhelyeztem rajta csíkokra vágott piros paprikát. Megszórtam extra reszelt sajttal, majd 180 fokon pirosra sütöttem.
A szerzőről
Ágni görög konyhája