Paleo vagdalt hús-rolád

  • 2013.11.16.
  • 9

A klasszikus vagdalt roládról ITT írtam. Mitől paleo ez? A klasszikussal összehasonlítva az a különbség, hogy ebben nincsen glutén, de semmiféle gabonaliszt, tehát nemcsak glutén, hanem gabonamentes. A masszát nem a liszttel lazítom, hanem sárgarépával és cukkinivel (nem mondható drágábbnak a klasszikus változatánál). A receptet Elmirától lestem és nagyjából úgy is csináltam, ahogy ő leírta ITT. Mivel Görögországban alig használnak disznóhúst a vagdalt húsból készült ételekhez, vagy legjobb esetben, vegyesen, így én is így tettem, ahogy a hozzávalók felsorolásánál láthatjátok.Hozzávalók:*
1/2 kg disznó vagdalt*
1/2 kg marha vagdalt* 1 nagy hagyma mixerben pürésítve* 3 sárgarépa* 1 kisebb cukkini* 2 ek zsír vagy 4 ek olívaolaj* 2 tojás* 1 kk mustár* só, bors, darált kömény (1 lk)* koriander* maréknyi apróra vágott petrezselyemA hagymát a zsíron kicsit megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a cukkinit is, hogy kicsit a levéből elpárologjon. Egyenesen fonnyasztás nélkül is a masszához lehet ezeket kavarni, csak a cukkini miatt bőven lesz lé a rolád alatt, mivel itt nincs liszt vagy morzsa, ami felszívja. Egy nagy sárgarépát mixeltem, kettőt félretettem. Mindent összedolgoztam, kivéve a félretett sárgarépákat. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe lapogattam, a közepébe fektettem a két sárgarépát és rátettem a massza másik felét, összegöngyöltem. 180 fokos sütőben barnára sütöttem, úgy, hogy az első órában letakartam alufóliával. Kb. 1,5 óra alatt volt kész.Céklasalátával és főtt brokkolival tálaltam.