Gombás-szaftos zabpehely tészta

  • 2020.01.27.
  • 9

Január elején újra nekiálltam az 1200 kcal-ás diétámnak, amivel tavaly tavasszal sikeresen leadtam 15 kg-ot, amiből az év második felében szépen visszakúszott majdnem 6 kg. Az ünnepek alatt aztán nem híztam tovább, sőt, már csak 4 kg-t kell „ledolgoznom” a nyári hízásból, majd folytathatom ott, ahol abbahagytam. Elszántságom sziklaszilárd, még az sem tántorít el, hogy alulműködik a pajzsmirigyem, így 2 hét szigorú diéta után is csak alig 30-40 dekával vagyok kevesebb, mint amikor elkezdtem. De olyan nincs, hogy ez így maradjon, így legjobb barátom a konyhamérleg, grammra mérek mindent, amit megeszek, szorgosan vezetem a kalóriabázison a bevitt ételeket, az elvégzett testmozgást, folyadékbevitelt, stb. és bízom benne, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét. Mivel tudom, hogy a diétámmal nem vagyok egyedül, ezentúl megosztom itt a blogon is egy-egy jól sikerült diétás fogásom receptjét. Íme a mai: egy kiadós és laktató gombás-szaftos zabpehely penne.Hozzávalók egy bőséges adaghoz:75 g gluténmentes zabpehely penne (Lidl beszerzés)10-10 dkg barna csiperke és bébi laskagombapár csepp olívaolaj (tényleg csak pár csepp!)1 fej vöröshagyma 1 dl 15% zsírtartalmú Rama főzőkrém (hivatalos neve Cremefine zum kochen, és laktózmentes. Egyszer a tescoban vettem tévedésből, mert azt hittem, hogy 15% zsírtartalmú folyékony margarin, amit majd főzéshez használhatok)só, frissen őrölt borsszárított oregánó, granulált fokhagyma, ízlés szerint1 kis csokor friss zöldpetrezselyemA tésztát enyhén sós vízben „al dente”-re főzöm. Egy serpenyőben megdinsztelem az aprított hagymát nagyon kevés olívaolajon (ha kell, adok hozzá pár csepp vizet is). Ha már üveges, hozzádobom a szeletelt, kis fejű barna csiperkét, meg a csíkokra széttépkedett bébi laskagombát. Tekerek rá borsot, fűszerezem a granulált fokhagymával és oregánóval, és pár percig kevergetve sütöm, míg a gomba kezd pirulni. Belekeverem a rama főzőkrémet (tejszín helyett), majd ha már forr, hozzáadom a kifőtt tésztát és 1-2 percig kevergetem, ezalatt a tészta magába szívja az ízes mártást. Megkóstolom. Ha kell, sózom, majd megszórom az aprított zöldpetrezselyemmel és azonnal tálalom. Számításaim szerint ennek az adagnak a kalóriaértéke 375 kcal és teljesen jóllaktam vele.A gombáért köszönet a
CHEF gombának!Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.