Egyszerű nyári tekercs garnélával

  • 2020.01.26.
  • 8

Ezt még a tengerparti nyaraláson készítettem, istenien friss, helyi garnélából, majd megismételtem itthon is egy baráti vacsorán, fagyasztott garnélával. Könnyű fogás, mégis nyolc darabbal ketten jóllaktunk. Nem épp téli étel, de bármikor szívesen megeszem.Hozzávalók 8 darabhoz:50 g vermicelli (üveg) tészta8 rizslap16 db sült garnélarák*kis csokor friss menta, bazsalikom és koriander4 db csíkokra vágott
jégsaláta levél 1 db sárgarépa, vékony csíkokra
vágva Forrásban lévő vízzel leöntöm, és kb. 5 percig állni hagyom az üvegtésztát a forró vízben (míg megpuhul), majd leszűröm és félreteszem.
A rizspapírt egyenként (1 másodpercre) meleg vízbe mártom, és kiterítem egy tányérra.
Beleteszek két garnélarák farkat, keveset az üvegtésztából, a vékonyra szeletelt sárgarépából és salátából, meg a zöldfűszerekből.
A rizspapír alsó szélét behajtom úgy, hogy az félig takarja a tölteléket, ráhajtom a rizspapírt mindkét oldalon is, majd szorosan feltekerem mindegyiket.A klasszikus halszósz alapú, fokhagymával és chilivel fűszerezett mártogató szósszal illett volna tálalnom, de mi csak édes chiliszószba mártogatva ettük.*A sült garnélát úgy készítem, hogy egy serpenyőben, kevés olívaolajon megfuttatok egy gerezd zúzott fokhagymát és csipetnyi chili pelyhet, hozzáadom a tisztított garnélát, felöntöm
fél dl borral, sózom, borsozom és 3-4 perc alatt megsütöm (közben a bor is elpárolog). Nem érdemes túlsütni, mert rágós lesz.