Könyvajánló: Váncsa István – Lakoma - A francia konyha legfinomabb ételeiből

  • 2019.12.16.
  • 7

Idén szuperjó névnapi ajándékom volt: Váncsa Istvánnal ebédelhettem a Három Hollóban, közben a LAKOMA
sorozat most megjelent, harmadik részéről mesélt, mely a Földközi-tenger keleti medencéje és Olaszország konyhái után ezúttal a francia konyha legfinomabb ételeit mutatja be. A sorozat harmadik része – csakúgy, mint az első kettő - nem a most divatos egy kép-egy recept elvet követi, mert nincs bennük egyetlen ételfotó sem, ám recept annál több, majd hétszáz oldalon át, ráadásul nem a haute cuisine-t mutatja be, hanem annak alapját, az autentikus francia paraszti konyhát, olyan ízesen leírva, ahogy azt megszoktuk tőle.Váncsa Istvánt hallgatni és olvasni is élmény. Hihetetlenül felkészült, ugyanakkor könnyed és vicces. Mindennek alaposan utánajár, kutat, megtanulja az adott nyelvet, elmegy az adott régióba, piacokra jár, kóstol és beszélget a helyiekkel, hitelesnek tartott forrásokból szerzi az információkat, amit aztán élvezetes stílusban tár elénk, pontos, érthető és követhető receptleírásokkal.Még csak belelapozni volt időm, de alig várom a csendesebb ünnepi időszakot, hogy végig tudjam olvasni.Itt lehet kedvezményes áron megrendelni.Váncsa István – Lakoma - A francia konyha legfinomabb ételeibőlLibri Könykiadó2019697 oldal5999.-Ft