Baconos, fűszeres túrós cukkini tekercsek

  • 2019.11.01.
  • 4

Árválkodott a hűtőben egy fél csomag tehéntúró, annak a maradéka, amiből ÉP túrós tésztát csinált magának, jobbnak láttam mihamarabb elhasználni, mert rendszerint ottmarad, aztán kerül elé valami, és amikor rátalálok, már nem partiképes...
Épp volt itthon cukkini is, bacon meg nagyjából mindig van, hát összedobtam ezt a tekercset. Készítettem korábban már hasonlót, húsos változatban, az is isteni finom volt, de ez a túrós töltelékes mindent vitt, még megrögzött húsevőknél, és „haggyámán, utálom a cukkinit” pasiknál is! Jó, na.Hozzávalók 3-4 adaghoz:2 saláta cukkini20 dkg tehéntúró10 dkg füstölt, szeletelt húsos szalonna (bacon)1-2 gerezd fokhagyma, reszelvekiskanálnyi magos mustárteáskanálnyi morzsolt oregánó20 g frissen reszelt parmezánpici olívaolajsó, frissen őrölt bors, ízlés szerinta tálaláshoz kevés frissen reszelt parmezán és friss oregánóA cukkinit megmosom és uborkagyaluval hosszában vékonyan felszeletelem. A szeleteket megsózom és egymás mellé sorakoztatom egy tálcára. Ameddig a sótól picit puhulnak – hogy könnyebb legyen őket feltekerni – elkészítem a tölteléket: egy keverőtálban összedolgozom a túrót pici sóval, borssal, oregánóval, a reszelt fokhagymával, meg a magos mustárral (utóbbi akár el is hagyható). Minden szelet cukkinire kenek egy vékony réteget a túros masszából, fektetek rá egy szelet bacont, feltekerem, majd kevés
olívaolajjal kikent sütőtálba sorakoztatom a tekercseket egymás mellé. Ha megtelt a tál, meglocsolom pár csepp olívaolajjal és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg picit megpirulnak (azaz kb. 25-30 percig). A sütőből kivéve - ha el nem felejtem - szórok rá kevés parmezánt, megszórom friss oregánóval és azonnal tálalom, de minden egyéb fakszni nélkül is brutálisan eteti magát.