Kacsazsíros, túrós stangli

  • 2019.10.24.
  • 6

Gyorsan elkészülő ropogtatni való, ízének titka az a kacsazsír volt, amiben előzőleg hízott kacsamájat sütöttem.Hozzávalók:50 dkg rétesliszt30 dkg félzsíros tehéntúró26 dkg kacsazsír1,5 teáskanál só1 tojás75 g tejföla tetejére 1 tojás és szezámmag A sót elkeverem a lisztben, amit elmorzsolok a kacsazsírral. Hozzáadom a túrót, egy tojást és a tejfölt, majd összegyúrom (ha nem állna össze a tészta, lehet még tenni hozzá pici tejfölt).Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom, felvert tojással lekenem, és megszórom szezámmaggal. Derelyemetszővel csíkokra vágom, sütőpapíros tepsire teszem és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.