Pulykasonkás panini

  • 2019.08.31.
  • 8

A panini
szendvicsek, amit az olaszok a köznyelvben
egyszerűen pirítósnak
hívnak, bordás betétes szendvicssütőben melegített/pirított két szelet kenyérből áll, amit sonkával és pár szelet sajttal töltenek, alaposan összesütnek és a rádörzsölt fokhagymán kívül minden egyéb mártás, vagy ízesítő nélkül kínálnak. Minőségi alapanyagokból készítve igazán jó, és reggelire, vagy vacsorára tökéletes, ha kevés hozzávalóból kell pár perc alatt összedobni valami finomat.A képen látható változatot Moscenicka Draga-ban készítettem pár napja, és laktató reggelink volt, amit parti szállásunk teraszán költöttünk el, ahonnan pazar kilátás nyílt az egész öbölre, meg az óvárosra. Némi főtt tojást, koktél paradicsomot és lilahagymát ettünk hozzá.Hozzávalók:szeletelt kenyérszeletelt pulykasonkajól olvadó, szeletelt sajt1 gerezd fokhagymapici puha vaj főtt tojás, koktél paradicsom és lilahagyma (opcionális)Két szelet kenyeret beteszek a bordás betétes szendvics sütőbe és aranybarnára pirítom. Pirított oldalukat bedörzsölöm egy gerezd fokhagymával, és összeállítom a szendvicset. Az első szelet kenyér pirított oldalát megpakolom a szendvics töltelékkel: sajt, pulykasonka, majd megint sajt, ráborítom a másik szelet kenyeret (pirított oldalával befele), majd a szendvics külső oldalait finoman megvajazom. Visszateszem a szendvics sütőbe és hagyom aranybarnára pirulni a külső oldalát is, ami a vajtól még ízletesebb lesz. Háromszögekre vágva azonnal kínálom.A bejegyzést a
Magyar Pulykaszövetség
és a
Magyar Baromfi Terméktanács
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.