Cékla-uborka-rebarbara-narancs juice

  • 2019.06.06.
  • 4

Kellemesen savanykás, igazán jóízű reggeli juice született ebből a pár hozzávalóból a lassú présem* segítségével.Hozzávalók:1 nagy narancs1 kígyóuborkafél citrom (vagy lime)fél szál rebarbara1 céklaA hozzávalókat megmosom, a citromot, céklát és narancsot meghámozom, mindent felaprítok akkora darabokra, hogy a lassú prés garatnyílásán beférjen, majd kipréselem (kétszer, hogy garantáltan minden levet kinyerjek). Ha nem fogy el azonnal, üvegedényben (egy csatos üvegben, vagy üvegkulacsban), lezárva, max. 24 órát tárolom a hűtőszekrényben.Fenti mennyiségből 900 ml juice lett összesen 211 kcal, 7 g fehérje, 47 g ch, 1 g zsír volt benne. * Lassú prést használva, akár 30-40%-kal több zöldség, vagy gyümölcslevet kapok, és ugyanennyivel több vitamint és más beltartalmi értéket, egy hagyományos gyümölcscentrifugához képest. A pohárban az ital idővel sem válik szét, homogén, selymes, krémes állagú, már ránézni is jó. A hideg préselés miatt az ízek, illatok intenzívebbek. A lassú prések megbirkóznak leveles zöldségekkel is (spenót, mángold, káposzták), friss fűszernövényekkel, kifacsarják az összes levet a répából, zellerből, céklából. Működésük sokkal halkabb, könnyen tisztíthatók és nem utolsó sorban jóval kevesebb helyet foglalnak a konyhapulton.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.