Nyers zöldséges Buddha-tál

  • 2019.04.01.
  • 9

Ezzel a szemet gyönyörködtető szín-, és ízkavalkáddal a vegán étrendet követő lányom is mértéktelenül boldog lenne. Neki komplett ebéd, nekünk könnyű húsmentes ebéd/vacsora, vagy grillezett hús mellé köret, bármikor.Hozzávalók 4 adaghoz:2 szál sárgarépa2 kis saláta cukkinifél kígyóuborkafél jégcsapretek2-3 db salotta hagymaarasznyi darab póré2 maréknyi rukkola saláta1 piros és egy sárga kaliforniai paprikafehér és fekete szezámmagAz öntethez:
1 bio citrom frissen reszelt héja1 lime frissen facsart leve2-3 gerezd fokhagyma2-3 szál friss bazsalikom1 teáskanál mustársó és frissen őrölt borsolívaolajElkészítem az öntetet: összekeverem az olívaolajat a mustárral, sózom, borsozom, belekeverem a lime levét, a citrom frissen reszelt héját, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikom leveleket. A zöldségeket megtisztítom, megmosom. A sárgarépát és cukkinit zöldség spirálozóval aprítom, a hagymát, pórét, retket vékonyan felszeletelem, a paprikákból és kígyóuborkából keskeny hasábokat vágok, majd ízlésesen elrendezek minden zöldséget a tálban és megszórom a szezámmagokkal.Tálalás előtt meglocsolom az öntettel és grillezett hal, hús, vagy zöldséghez kínálom. Magában vegán mennyország.