Gombás puffancs

  • 2019.04.14.
  • 2

ÉP rántott gombát kért ebédre, ez a puffancs meg olyan jól sikerült, hogy „melléktermékből” főszereplővé avanzsált. Ha húst, gombát, vagy bármit panírozok, a maradék felvert tojást mindig jól befűszerezem, összekeverem a morzsával, leggyakrabban aprítok bele egy kis hagymát is, és a végén kisütöm (nálunk pampuska a neve). Most csavartam rajta egyet, és a panírozásnál megmaradt felvert tojásba belekevertem egy kanálnyi medvehagyma pestót (ettől gyönyörű színe lett) és beleaprítottam a gombák tönkjét is, majd belekevertem a panírozásnál megmaradt panko morzsát is. Nedves kézzel falatnyi gombócokat formáztam és kisütöttem a forró olajban. A végeredmény a képen látszik, és olyan finom, hogy legközelebb nem csak a gombák tönkjéből készítem, hanem eleve ez lesz a főfogás és az egész gombákat bele darabolom. Tartár, vagy remoulade mártássalisteni! A gombát az AMIGO a mi gombánk biztosította, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott aktívabb vagyok.