Teljes kiőrlésű ricottás pogácsa

  • 2018.12.31.
  • 0

Nincs Szilveszter pogácsa nélkül, ugye? Ezzel a ricottás pogácsával köszönök el az óévtől. Az év vége igen zsúfolt volt, új lakásba költöztünk, birtokba vettem új konyhámat, de erről mesélek majd jövőre JMindenkinek, ki erre jár olyan évet kívánok, amilyet csak szeretne, magamnak legalább olyat, mint a 2018-as volt! BÚÉK!Hozzávalók:330 g ricotta300 g kacsazsír (vagy 330 g vaj)330 g teljes kiőrlésű tönköly liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)1 csokor snidling, finomra aprítva2 gerezd fokhagyma, reszelve (opcionális, de igen jó ízű lesz tőle a pogácsa)25 g só1 tojás + szezámmag a tetejéreA sütőt előmelegítem 200 fokra.Az alapanyagokat jól összedolgozom, a tésztát lisztezett felületen másfél cm vastagra nyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, a szaggatás utáni maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom, mindaddig, míg el nem fogy. Megkenem a pogácsák tetejét a felvert tojással, megszórom szezámmaggal (mákkal, lenmaggal, vagy amivel tetszik) és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm. Ha nem nyújtom túl vékonyra, szép magas pogácsáim lesznek. Langyosan a legfinomabbak.Fenti adagból 5 cm átmérőjű kiszúróval
50 db kis pogácsa lett.A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.