Rozmaringos burgonya krémleves kesukrémmel és pirított zöldségekkel (vegán)

  • 2018.11.13.
  • 7

Egy nem vegán fogásban mascarponét használtam volna, ám a 100%-os kesudió paszta amivel a levest ízesítettem ugyanolyan jól krémesítette levesem, nem beszélve a plusz íztől. Mit íz… ízorgia! Krumpliból ettől finomabbat még soha!Hozzávalók 4 adaghoz:3 nagyobb krumpli, hámozva, kockázva1 evőkanál olívaolaj1 fej vöröshagyma2 evőkanál 100%-os kesudió paszta2
gerezd fokhagymasó és frissen őrölt bors, ízlés szerint2
babérlevél2-3 db csiperke1 kis fej lilahagyma1 ág friss rozmaringsó és frissen őrölt fekete borsA lila hagymát meghámozom és felszeletelem, a gombákkal együtt. Meglocsolom olívaolajjal, majd összeforgatom óvatosan, hogy össze ne törjem a zöldségeket. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom és betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 15 perc alatt picit megpirítom, majd félreteszem tálalásig. Közben egy evőkanál olívaolajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a meghámozott, felkockázott krumplit, a babérlevelet, a rozmaringot (amiből egy keveset félreteszek a tálaláshoz), sózom, borsozom és felöntöm annyi vízzel, hogy kb 2-3 ujjnyival ellepje. Puhára főzöm, majd leveszem a tűzről, és kihalászom a babérleveleket és a rozmaring ágat. Belekeverem a kesupasztát, belereszelem a fokhagymát és pürésítem az egészet. Ha szükséges, igazítok az ízén némi sóval, borssal. A sült gombával és hagymával, meg kevés friss rozmaringgal díszítve tálalom.Innenaz ötlet.