Pulyka fasírt

  • 2018.11.24.
  • 5

Gyerekkoromban vasárnap gyakran ébredtem frissen sült fasírt illatára, ezt az érzést idéztem fel, mikor panko morzsába forgatott pulyka fasírtot sütöttem reggelire.Hozzávalók 4 főre:1 kg
darált pulykahús1 ek morzsolt oregánó1 tojás1 vastagabb szelet kenyér, vagy egy zsemle3 gerezd fokhagymasó és frissen őrölt bors, ízlés szerintolaj a sütéshezA kenyeret vagy zsemlét pár percre vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom. A darált pulykahússal együtt keverőtálba teszem, és jól összedolgozom a többi hozzávalóval. Nedves kézzel golyókat formázok, meghempergetem őket panko morzsába* és forró, bő olajban pirosra sütöm.Reggelire ettük, koktélparadicsommal, paprikával és friss hagymacsírával.*A panko egy szilánkos állagú japán kenyérmorzsa, ami sütéskor nem szívja úgy magába az olajat, mint a hagyományos, ezért extraropogós bundát eredményez. Házilag is készíthetjük: a másnapos (azaz már kicsi szikkadt, de nem száraz) fehér kenyér héját levágjuk, és a kenyérbelet aprítógépben durvára daráljuk. Egy sütőlemezre borítjuk, elegyengetjük vékony rétegben, és kiszárítjuk.
Jól záródó dobozban/csatos üvegben tároljuk felhasználásig.A bejegyzést a
Magyar Pulykaszövetség
és a
Magyar Baromfi Terméktanács
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.