Fügés ricottatorta (sütés nélkül)

  • 2018.11.29.
  • 4

Egyszerűen, sütés nélkül készül ez a látványra sem utolsó ricottatorta. Annyira finom!Hozzávalók egy 17 cm átmérőjű tortaformához:170 g kakaós keksz (lehet teljes kiőrlésű is)50 g vaj2 dl tejszín (30%-os)250 g ricotta2 lap zselatin1-1,5 dl (házi) fügelekvár1 citrom reszelt héja1 tk
vanília kivonatpár szem friss fügeA kekszeket összetöröm: erősebb nylon zacskóba teszem, és a húsklopfolóval megdolgozom (nem baj, ha nem lisztszerű morzsa lesz belőle), vagy egyszerűen megőrlöm a késes robotgéppel. A vajat felolvasztom és összedolgozom a kekszmorzsa felével, és egy 17 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára nyomkodom egy sima aljú pohár segítségével. A kekszmorzsa másik felét félreteszem, az lesz majd a torta teteje.Megmosom a fügét, fél cm vastagon felszeletelem és a szeletekkel körberakom a tortaforma belső falát.A ricottát elkeverem a fügelekvárral, hozzáreszelem a citromhéjat, belekeverem a vanília kivonatot.A zselatin lapokat hideg vízbe áztatom, kevés vízben forrásig melegítem és félreteszem kicsit hűlni, majd a ricottakrémhez adva elkeverem, végül összeforgatom az egészet a kemény habbá felvert tejszínnel. A tortaformába várakozó kekszalapra simítom, a krém tetejére szórom a maradék kekszmorzsát és pár órára a hűtőbe teszem. A tortaformából kivéve, tortatálra téve tálalom.
A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.