Thai ihletésű saláta darált pulykahússal

  • 2018.10.30.
  • 4

Ez a saláta a hozzávalók hosszú listája ellenére gyorsan elkészül és isteni finom, bármikor szívesen megenném. Most darált pulykahús került bele (a baromfi-hentesem frissen darálta pulyka medalionból), de el tudom képzelni darál marhahússal is, ha épp az van kéznél. Igazi keleties ízvarázs.Hozzávalók 4 adaghoz:25 dkg darált pulykahús2-3 evőkanál sötét szójaszósz1 evőkanál pirított szezámolaj1 nagyobb sárgarépanegyed fej lilakáposzta1 csokor zöldhagyma2 db angol zellerszárAz öntethez:kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér1 gerezd fokhagyma1 kiskanál méz2 evőkanál szezámolaj1 evőkanál rizsecet1 evőkanál halszószfél piros friss chili (ha nem szeretnénk nagyon csípősre, magozzuk ki)A tálaláshoz: fehér és fekete szezámmagA darált pulykahúst elkeverem 2-3 evőkanál sötét szójaszósszal és pár órára hűtőbe teszem pácolódni, majd forró serpenyőben, 1 evőkanál szezámmag olajon faspatulával „vagdosva” morzsásra sütöm úgy 8-10 perc alatt.A fokhagymát lereszelem a hámozott gyömbérrel együtt, majd elkeverem az öntet többi hozzávalójával.
A sárgarépát durvára reszelem, a lilakáposztát, zöldhagymát és zellerszárat vékonyra szeletelem és jól elkeverem az öntettel, meg a sült pulykahússal. Szezámmaggal megszórva tálalom.A bejegyzést a
Magyar Pulykaszövetség
és a
Magyar Baromfi Terméktanács
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.