Sonkás-mozzarellás csiga leveles tésztából

  • 2018.10.10.
  • 8

Szeretem az egy-másfél perces főzős videókat, pont annyi ideig tartanak, hogy az alapötlet áttekinthető és egy-másfél percem legtöbbször akad, így meg is szoktam őket nézni. Sok jó ötletet találtam közöttük, jó néhányukat ki is próbáltam. Az alábbi sonkás-mozzarellás csiga leveles tésztából is egy ilyen videó alapján készült, igaz, én nem koktél paradicsommal, hanem a saját készítésű paradicsomszószomat tettem bele. Gyorsan kész, látványra sem utolsó és naaaagyon finom! Vendégvárónak egy nagy csigát sütnék, de iskolai tízórainak lehet kis csigákat tekerni, a gyerkőcök imádni fogják.Hozzávalók egy nagy, vagy 4 kisebb csigához:1 csomag friss, készre nyújtott leveles tészta (a sütőpapírra tekert fajta)8 evőkanál (házi) fűszeres paradicsomszósz15 dkg füstölt pizza mozzarella10 dkg füstölt, főtt, szeletelt sonkafrissen őrölt bors és szárított oregáno1 tojás a kenéshez1 evőkanál mák a szóráshozA leveles tésztát letekerem, és a hosszabb oldalával párhuzamosan félbe vágom, majd a két csíkot is elfelezem, így négy, egyenlő szélességű tésztacsíkot kapok. (vizuális típusúak nézzék meg a videót).A tésztacsíkokat megkenem a paradicsomszósszal úgy, hogy a tésztacsík széle ne legyen maszatos. Tekerek rá borsot, megszórom oregánóval (sózni szükségtelen, elég sós lesz a sonkától és sajttól). Rápakolom hosszában a szeletelt sonkát, arra pedig a kisujjnyi vastag hasábokra vágott füstölt pizza mozzarellát. A tészta szélét bekenem a felvert tojással (ez lesz a „ragasztó”) és feltekerem úgy, hogy egy hosszú rudat kapjak, amiből nem kandikál ki a töltelék. Ezt a rudat csigává tekerem és sütőpapíros tepsire teszem. Elkészítem a másik három rudat is a maradék tésztából és ha egy nagy csigát sütök, a második-harmadik-negyedik rudat a már kész csiga köré tekerem, ott folytatva, ahol az előző tésztarúd véget ért. Ha kis csigákat sütök, mindegyik rudat külön tekerem csigává és egymástól kellő távolságra helyezem a sütőpapíros tepsire. Lekenem az egészet felvert tojással, megszórom mákkal és betolom a 200-220 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg szép aranybarnára sül.
Rácson hagyom ehetőre hűlni, még langyosan, szeletelve tálalom.A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.