Mozzarellás csirkemell paradicsomszószban

  • 2018.10.23.
  • 6

A cím kissé megtévesztő, mert ez gyakorlatilag egy fűszeres paradicsomszószban, sajttakaró alatt sült csirkemell cordon bleu, azaz sonkával-sajttal töltött, rántott hús. Az olaszos ízeket és a rántott húst kedvelők imádni fogják! Hozzávalók 2 adaghoz:1 csirkemell filésó és frissen őrölt bors2 szelet füstölt, főtt sonka2 rúd füstölt mozzarella snacka panírozáshoz:liszt1 tojáspanko morzsaa sütéshez olaj2 dl (házi) fűszeres paradicsomlé10 dkg reszelt pizza mozzarellafriss bazsalikom a tálaláshozA csirkemellet elfelezem, és oldalról zsebet vágok mindkét félbe. Kívül-belül sózom-borsozom, majd a zsebbe tuszkolom a sonkaszeletbe tekert füstölt mozzarella rudacskát. A szokásos módon (liszt-tojás-morzsa) bepanírozom, majd oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm mindkét oldalán. Ennyi idő alatt nem sül át a hús, de sebaj, majd a sütőben készre sül és biztosan nem szárad ki.Ameddig sülnek a húsok, a paradicsomszósz nagy részét egy sütőtál aljába kanalazom, majd ráteszem az aranybarnára sült, töltött csirkemelleket. A tetejükre kenem a maradék paradicsomszószt, betakarom reszelt mozzarella sajttal és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Kiveszem a sütőből és pár perc pihentetés után, friss bazsalikommal díszítve tálalom egy tál friss zöldsalátával.Innenaz ötlet.A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.