Cukkini parmigiana

  • 2018.10.31.
  • 4

A szicíliai mellanzane alla parmigiana klasszikusan padlizsánnal, parmezánnal és paradicsomszósszal készül, ám ebben a fogásban a padlizsánt cukkinire cseréltem és jóval kevesebb paradicsomszószt használtam, de nem sajnáltam belőle a mozzarellát, így egy hedonista majdnem parmigiana lett a végeredmény. Érdemes kipróbálni! Hozzávalók 2 adaghoz:1 közepes méretű cukkini, (kb fél centisre) szeletelve 2 evőkanál olívaolaj 2 dl (házi) fűszeres paradicsomszósz2 gerezd zúzott fokhagyma1 kiskanál szárított oregánó1 kiskanál balzsamecet1 csipet szárított chili pehely (opcionális)só és frissen őrölt fekete bors2 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt2 golyó mozzarella, vagy 2 csomag mini mozzarellafriss bazsalikom levelek a tálaláshozEgy serpenyőben az olívaolajon aranybarnára sütöm a cukkini szeletek mindkét oldalát.A paradicsomszószban elkeverem az oregánót, zúzott fokhagymát, balzsamecetet, chilipelyhet, sót és fekete borsot, majd kanalazok belőle egy sütőtál aljába. Rakok rá egy sor cukkini szeletet, és megszórom parmezánnal. Következik egy sor mozzarella szeletelve (vagy mini mozzarella golyók elfelezve), majd újabb adag paradicsomszósz, cukkini és sajt következik, ameddig el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét jól megpakolom mozzarellával és betolom 25-30 percre a 190 ° C-ra előmelegített sütőbe, amíg a sajt a tetején kezd pirulni. Friss bazsalikomleveleket szórok a tetejére és azonnal tálalom. Langyosan is isteni!A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.