Sült pulykaszárny, saját készítésű fűszerkeverékkel

  • 2018.09.30.
  • 5

Rég ettünk pulykaszárnyat, pedig milyen finom sütve! A magam által összeválogatott fűszerekből elkészített fűszerkeverékkel, jó sok hagymával, fokhagymával megágyazva neki és egy kevés fehérborral alálocsolva, majd a kész sült szaftjával ízesített rizskörettel maga a békebeli vasárnapi ebédek egyik legjobbja.A fűszerkeverék hozzávalói:1 evőkanál füstölt fűszerpaprika (pimenton de la vera)1 mokkáskanál cayenne bors1 mokkáskanál őrölt mustármag1 mokkáskanál őrölt kurkuma2 evőkanál granulált fokhagyma1 teáskanál frissen őrölt fekete bors2 evőkanál zeller só (ez is saját készítés)1 evőkanál szárított, kezeletlen citrom reszelt héjaA pulykasülthez, 4-6 adaghoz:3 pulykaszárny 1 szelet füstölt szalonna1-2 fej hagyma1 fej fokhagyma1 dl száraz fehérborházi fűszerkeverék pulykasülthezElkészítem a fűszerkeveréket: az összes hozzávalót alaposan összekeverem és jól záródó fűszertartó üvegbe teszem felhasználásig (ez több adag pulykasülthöz elég).A pulykaszárnyakat szétválasztom szárnycombra és szárnyközépre, majd alaposan befűszerezem a házi fűszerkeverékemmel. Egy tepsiben vagy sütőtálban, amiben kényelmesen elférnek a pulykaszárnyak, megágyazok nekik a megpucolt, negyedelt hagymákkal, fokhagymagerezdekkel, falatnyira vágott füstölt szalonnával. Meglocsolom az egészet a borral, ráfektetem a pulykaszárnyakat, betakarom alufóliával és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe addig, míg a pulykahús megpuhul (ez kb. 70-80 perc). Leveszem róla a fóliát és a szaftjával 5-10 percenként meglocsolva pirosra sütöm a szárnyakat, majd a szaftjával meglocsolt főtt rizzsel és friss salátával tálalom.A bejegyzést a
Magyar Pulykaszövetség
és a
Magyar Baromfi Terméktanács
szponzorálta, köszönet érte. Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.