Pulykahússal töltött hokkaido-tök

  • 2018.08.24.
  • 9

A hokkaido-tök kisebb méretű, intenzíven narancsszínű japán tökfajta. Igazi vitaminraktár! Húsa gazdag karotinoidokban,
C- és E-vitaminban,
a magja pedig magnéziumban, káliumban és B-vitaminban. Gyorsan puhul és nem utolsó sorban nagyon finom. Most darált pulykahússal töltöttem, mert az utóbbi időben leginkább baromfit eszünk, azon belül is leginkább pulykát.
Hozzávalók 2 adaghoz:1 Hokkaido tök2 evőkanál olívaolaj400 g darált pulykahús2 salotta, vagy 1 fej vöröshagyma2 evőkanál héj nélküli tökmag, apróra vágva, vagy darálvakis csokor friss kakukkfű levelei3 evőkanál zsemlemorzsa1 nagy tojás50 g feta1 tojássó és frissen őrölt bors, ízlés szerintA tök tetejét levágom, a tök testből kikanalazom a magokat és a belsejét kicsit besózom, majd vágott oldalával lefelé, fél órára egy darab konyhai papírtörlőre helyezem, hogy nedvességének egy része még sütés előtt távozzon.Felkockázom a hagymát és megdinsztelem egy evőkanál olívaolajon. Hozzáadom a darált húst, fűszerezem sóval és borssal és addig sütöm kevergetve, míg a hús kifehéredik. Leveszem a tűzről és egy tálban elkeverem
az aprított kakukkfűvel, zsemlemorzsával, tojással, tökmaggal és morzsolt fetával.Megtöltöm a tököt a húsos keverékkel, ráhelyezem a fedelét és kiolajozott sütőtálba teszem, majd betolom a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe és 35-40 percig sütöm. Ha nagyon pirulna a tök, alufóliával letakarom. Melegen, friss kakukkfűvel megszórva tálalom. Krumplipüré is illik hozzá.A bejegyzést a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.