Bárány köfte

  • 2018.04.12.
  • 4

Itt a jó idő, lehet grillezni! Ez az isteni bárány köfte faszénparázs felett grillezve az igazi, de grillserpenyőben sütve is elkészíthető. Igazi íz és szín kavalkád egy fogásban! Hozzávalók 6 adaghoz:700 g darált bárány 2-3 gerezd fokhagyma1 fej lilahagymakis csokor friss koriander1 teáskanálnyi őrölt római kömény1 teáskanálnyi őrölt koriandermag2 csipet chili pehelysó és frissen őrölt bors, ízlés szerint6 db bambusz, vagy fém nyárs a sütéshezA tálaláshoz:tortilla lap,
vagy pitaszeletelt lilahagymafriss korianderszeletelt paradicsom2 dl friss joghurt, amiben elkeverünk 2 gerezd reszelt fokhagymátA hagymát és fokhagymát megpucolom és a koriander zölddel együtt aprító gépben felaprítom, majd a hússal együtt tegyük egy tálba teszem, fűszerezem a chilipehellyel, őrölt római köménnyel és koriandermaggal, sózom, borsozom, és jó alaposan összegyúrom az egészet. A húsmasszát hat részre osztom, majd nedves kézzel mindegyik darabot rádolgozom egy-egy nyársra. Faszénparázs felett grillrácson, vagy grillserpenyőben, oldalanként néhány perc alatt aranybarnára sütöm a köftéket. Fokhagymás joghurttal megkent tortilla lapon, vagy pitában, szeletelt lilahagymával, paradicsommal és koriander zölddel tálalom.Friss koriander helyett petrezselyemzölddel is finom.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.