Tiramisu (tojás nélkül)

  • 2018.03.18.
  • 3

Tudom, szentségtörés így készíteni a tiramisut, de pár perc összedobni és néhány óra hűtőben töltött idő után nehéz betelni vele. Adél lányom kedvence.Hozzávalók egy nagy adaghoz:1 csomag babapiskóta 1 dl erős presszó kávé0,5 dl rum, vagy amaretto likőrA krémhez:250 g szarvasi mascarpone1 csomag hidegen (főzés nélkül) készíthető vanília puding 3 dl tejjel felverve2 dl habtejszín (legalább 30%-os)0,5 dl rum, vagy amaretto likőra tetejére 50 g cukrozatlan holland kakaóporLefőzöm a kávét, majd belekeverem a rumot, vagy az amaretto likőrt.A vaníliás pudingport felverem 3 dl tejjel, majd hozzákeverem a mascarponét, 2 dl tejszínt és fél dl rumot (vagy amaretto likőrt). Egy laza, jó állagú krém a végeredmény.Egy magasabb peremű tál alját kirakom a rumos kávéba mártogatott babapiskótával.A babapiskótákra rákenem a krém felét, majd erre újabb sor rumos kávéba mártogatott babapiskóta következik és végül a maradék krém. A tetejét megszórom cukrozatlan kakaóporral és hűtőbe teszem pár órára pihenni (puhulni), majd tálalás előtt szép, egyforma kockákra/hasábokra felvágva tálalom.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.