Kiskőrösi Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivál

  • 2018.03.16.
  • 7

Készüljünk együtt a Húsvétra!Finom sajtokkal, szalámikkal, házi tésztákkal, díjnyertes borokkal és szarvasgombával csábít idén is Kiskőrösre az Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivál, március 24-25-én. A megszokottól is szélesebb árukínálattal, igazi ínyencségekkel várja látogatóit a kilencedik alkalommal életre hívott Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön. A rendezvény a hazai készítésű élelmiszerek fogyasztásának népszerűsítését tűzte ki célul és évről-évre sikeresebb.Lesz itt minden, mi szem szájnak ingere: házi készítésű gyümölcslekvárok, szörpök, savanyúságok, homoktövis és gyógynövény termékek, gyümölcslevek, sonkák, kolbászok, kecske, juh- és tehén sajtok, hagyományos magyar recept alapján készült cipók, péksütemények, szaladgálós rétesek. A Nemzeti Agrárkamara külön standot állít a méltán közkedvelt és nem régiben nemzeti oltalom alá helyezett akasztói sziki pontynak, faházuknál megkóstolhatjuk a különleges füstölt halaikat.
Öt családi méhészet kínálja az édesítés egészséges alternatívájaként és számos betegség gyógyírjaként az aranyló mézeket.
Itt lesz különleges szarvasgomba és erdei gomba készítményeivel a szarvaskői Gourmand Company, az egészséges étkezés híveinek és az allergiásoknak kínál gluténmentes nassolni valókat a kalocsai Eccofood, a Biopont Kft és a Re-Ma Bio.Gluténmentes, paleo és hagyományos házi tésztákat,
chili szószokat, medvehagyma krémeket, természetes összetevőjű ételízesítőket, szőlőmagörleményeket, hidegen sajtolt olajokat, gyógyteákat és parajdi sótermékeket is találunk az expo idei felhozatalában. Az óvodás korosztályt a tévéből ismert Lala bohóc, a nagyobbakat Juhász Marcell bűvész szórakoztatja. A felnőttek rekeszizmainak az Irigy Hónaljmirigy tart edzést. A népszerű fiúbanda nem először jár a kiskőrösi Agrár Expón, legutóbb is végiglátogatták az összes termelőt, sokakkal egy-egy fotó után anekdotáztak, főleg ott, ahol jó szívvel vendégül is látták őket. (A legtöbb időt a borházaknál töltötték.) Te is koccinthatsz velük, ha eljössz a március 24-én 15 órakor kezdődő fellépésükre!
25-én, vasárnap 15 órától pedig Szulák Andrea várja életmód tanácsaival, látványfőzéssel és dalaival a háziasszonyokat, és nem csak őket. Idén is a kiskőrösi városi sportcsarnok ad helyet a jó hangulatú termelői találkozónak. Finom falatokkal és díjnyertes borokkal várunk téged is! Irány az idén 300 éves Kiskőrös!

Címkék

Ajánló