Mézeskalács fűszerkeverék

  • 2017.12.08.
  • 8

A mézeskalács fűszerkeveréket is magam készítem. Van egy jól bevált fűszer-kombinációm, amivel igazán ellenállhatatlan lesz a mézeskalácsom, de rendszerint belekeverem a forralt bor fűszerkeverék készítésénél keletkező, a szitálás után maradó porított részt is.Hozzávalók:2 evőkanál őrölt gyömbér3 evőkanál őrölt fahéj (szeretek bele tenni ceyloni és cassia fahéjat is)1 teáskanál őrölt szegfűbors1 frissen reszelt szerecsendió1 csapott teáskanál őrölt kardamom1 teáskanál őrölt szegfűszeg1 csapott mokkáskanál őrölt csillagánizsKéses robotgépbe, vagy fűszerőrlőbe teszem a hozzávalókat és alaposan összekeverem. Jól záródó fűszertartóban, sötét helyen tárolom. Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.