Zöldséges kacsamell rizs tésztával, Smart Chef-ben

  • 2017.11.10.
  • 5

Gyakorlatilag minden nap használom a Vegital SmartChef szakácsrobotot, általában abban készül az ebéd. Gyors, hatékony és kényelmes! Ez az ázsiai ihletésű zöldséges, rizstésztás kacsamell 10 perc alatt elkészült benne. Hozzávalók 3-4 adaghoz:20 dkg kacsamell filé, bőrétől megszabadítva3 + 2 evőkanál sötét szójaszósz2 közepes méretű sárgarépa2 db kápia paprika1 fej lilahagyma250 g barna csiperke gomba1 kis fej fokhagyma, zúzvaujjnyi darab gyömbér, reszelvechili pehely, ízlés szerint1 ek szezámolaj1 evőkanál fehér és fekete szezámmag keveréke20 dkg rizstészta (szélesmetélt)koriaderzöld, aprítva (tálaláshoz)A kacsamell filét kis csíkokra vágom és 3 evőkanálnyi szójaszószba pácolom legalább 1 éjszakára. Másnap sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből a húst és előkészítem a többi alapanyagot, hogy minden a kezem ügyében legyen, mert maga az étel 8-10 perc alatt elkészül, ezalatt már nincs idő hámozni, aprítani, reszelni. Meghámozom a zöldségeket, majd a répát lereszelem a reszelő nagy lyukú oldalán, a hagymát csíkokra vágom, a gombát tojás szeletelővel felszeletelem, a gyömbért lereszelem, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a chilipehyhet, szezám olajat és szójaszószt is a gép közelébe készítem. Vizet forralok, leöntöm vele a rizstésztát, majd 5-6 perc elteltével megkóstolom és ha már puha, leszűröm és a gép közelébe készítem azt is.Áram alá helyezem a Smart Chef szakácsrobotot és a „Menu” gombot addig nyomom, míg a kijelzőn a piros fény a „BROWN” (barnít, pirít) programon világít. Megnyomom a „START” gombot, ezzel el is indul a gép felfűtése. Beleöntöm a tartályába a kacsamellet páclével együtt és 2-3 percig kevergetve pirítom, közben a gép fedelét nem hajtom le, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Mivel apróra van csíkozva, a kacsamell hamar puhul, nem érdemes kiszárítani, így mikor még van alatta pici lé, már adom is hozzá a sárgarépát. Elkeverem, majd hozzáadom a kápia paprikát, utána a hagymát. 1 perc elteltével mehet hozzá a fokhagyma, a gyömbér és a chili pehely (vagy friss chili), elkeverem és további egy perc elteltével hozzáadom a rizstésztát is. Öntök rá szezámolajat, és szójaszószt, szórok rá szezámmagot és jól összekeverem az egészet. További egy perc elteltével el is készült az étel, lehet tálalni!Tálaláskor megszórom aprított koriander zölddel, és némi durvára aprított, pirított földimogyoró is illene hozzá, már csak a textúrája miatt is. Nálunk ez elmaradt, mivel ÉP nem szereti...Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.