Sóágyon sült aranydurbincs

  • 2017.04.28.
  • 6

Péntek, halnap. Na meg munkanap, hát nem bonyolítom túl.Hozzávalók:fejenként egy aranydurbincs1 kg nagy szemű tengeri só3 ág friss rozmaringcsokornyi friss turbolyabio citrom, szeletelvesó és frissen őrölt bors3 ek olívaolajalufóliaA halat folyóvíz alatt alaposan leöblítem, konyhai papírtörlővel megszárítom, kívül-belül sózom-borsozom, majd megtömöm a hasát friss turbolyával és felezett citrom szeletekkel.Egy akkora tepsibe, amibe beleférnek a halak, beleszórom és elterítem a nagy szemű tengeri sót, ezzel „ágyat vetve” a halaknak, ráfektetem a megtömött hasú aranydurbincsokat. A tepsit befedem alufóliával és betolom 15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd leveszem a fóliát és adok még neki 10 percet fólia nélkül, 200 fokon. Az eredmény elképesztően szaftos, ízletes sült hal, amit egy villával és két mozdulattal szinte ki is lehet filézni.Kedvenc - halakhoz illő-, vagy friss, zöld salátával tálalom.