Meleg kelkáposzta saláta sütőtökkel és olajbogyóval

  • 2016.12.20.
  • 8

Karácsonyi böjtöt tartó nővéremnek készült ez a színes, ízes vegán saláta, közben mi húsevők a kelkáposztás, baconos spagettit ettük. Persze megkóstoltuk a salátáját is, és megállapítottuk, hogy isteni finom, még így mindenmentesen is és milyen finom lenne pld. egy kis kecskesajttal, vagy bivaly mozzarellával gazdagítva...Hozzávalók 2 főre:kb.15
dkg
kelkáposzta (egy nagy fej 6-7 külső levele)1
nagy fej
lilahagymapár kocka sült sütőtökmaréknyi kalamata olívabogyófél vastaghúsú pirospaprika 1
csokor
friss petrezselyem, finomra aprítvafél gránátalma magjai (opcionális)2
evőkanál olívaolajcsipet (Maldon) só és frissen őrölt borsTeljesen forróra hevítek egy wok serpenyőt, amikor szinte füstöl, 2 evőkanál olajat öntök bele és rádobom a félholdra vágott lilahagymát és a csíkokra vágott kelkáposztát. Néhány percig dobva-rázogatva pirítom, amíg a káposzta kissé összeesik, a széle megpirul, valamint enyhén karamellizálódik, közben picit megsózom, és tekerek rá borsot. Tányérra teszem, ráteszek pár kocka sült sütőtököt, a csíkokra vágott piros paprikát, rászórom a gránátalma magokat és a kalamata olajbogyókat, majd megszórom az aprított petrezselyemmel. Egy marék száraz serpenyőben pirított dióval is lehet gazdagítani.Innen az ötlet.