Mozzarellás tekercsek

  • 2016.06.29.
  • 1

„A semleges ízű mozzarella új életre kel” projekt újabb fejezete. Klasszisokkal jobb, mint a rántott
változat, nem is sokkal macerásabb elkészíteni. Sőt. Meccsnézéshez (is) ideális, jól illik hozzá egy hideg sör, lehet kézzel is enni, laktató, egyszóval igazi partikaja.Hozzávalók 16 db tekercshez:kb. 300 g pizza mozzarella tömbsajt (ez keményebb állagú, mint a friss mozzarella, ami lében kapható)4 db friss réteslap16 db vékonyra szeletelt füstölt sonka48 db magozott olajbogyóolaj a sütéshezA sajtot ujjnyi hasábokra darabolom, majd fél órára hűtőbe teszem (vagy 15 percre mélyhűtőbe), így nem folyik ki sütéskor, csak kellemesen lágyra melegszik. A rétestésztát kiterítem, és minden lapot négybe vágok, majd nedves, tiszta konyharuhával letakarom felhasználásig, hogy ne száradjon ki. Az olajbogyót hosszában elfelezem, majd mindegyik sonkaszeletre teszek egy-egy hasáb mozzarellát, amit jobbról-balról körülveszek felezett olajbogyóval.
Feltekerem a sonkát, majd mindegyik csomagot betekerek egy-egy réteslap darabba, aminek a szélét az ujjammal benedvesítem, hogy lezárjam (tojással is lehet, de ezért nem érdemes feltörni egy tojást). A réteslap csomagokat forró, bőséges olajban aranybarnára sütöm. Egyszerre annyi tekercset teszek a forró olajba, hogy sütés közben ne érjenek egymáshoz, majd
ha már aranybarnára sültek, konyhai papírtörlőre szedem, hogy megszabaduljak a felesleges olajtól.Melegen tálalom kedvenc
paradicsom szószommal.
Innen az ötlet.