Zöldspárgás cannelloni

  • 2016.05.26.
  • 5

Szeretjük a cannellonit, mindenfélével megtöltve. Most egy új fajtát próbáltam ki, amit a Nagyvásárcsarnokban vettem a
kedvenc lelőhelyemen, ahol amúgy komoly választék van tésztákból (a rizs-, és üvegtésztákat is beleértve), az olajos-, és egyéb magvakról nem is beszélve. Annak ellenére, hogy nem egy agyonhájpolt márka, korrekt minőségű, jó áron. Zöldspárgával töltöttem és bechamel mártással sütöttem össze.Hozzávalók 2 adaghoz:8 cső cannelloni tésztamérettől függően 16-24 szál zöldspárga1 ek olívaolaja bechamel mártáshoz:50 gramm vaj + pici a sütőtál kikenéséhez1 púpos evőkanál liszt400 ml tejfrissen reszelt szerecsendiósó és frissen őrölt bors50 gramm parmezánevőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem a tálaláshozMinden cannelloni csőbe dugok - mérettől függően - 2-3 darab megtisztított spárgasípot, a töltött tésztacsöveket kivajazott sütőtálba sorakoztatom.Bechamel mártást készítek: felolvasztom egy edényben a vajat, elkeverem rajta a lisztet és 1 perc után felöntöm tejjel, habverővel kevergetve addig főzőm, míg kezd besűrűsödni, ha túl sűrű lenne, kis tejjel hígítok az állagán, a lényeg, hogy csak annyira legyen sűrű, hogy bevonja a tésztát. Leveszem a tűzről, sózom, bőkezűen borsozom, frissen őrölt szerecsendiót adok hozzá, majd
ráöntöm a sütőtálban várakozó cannellonira. Reszelek rá parmezánt és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni. Zöldpetrezselyemmel megszórva, azonnal tálalom.