Karácsonyi csokilikőr

  • 2015.12.27.
  • 0

Ez volt az idei karácsony egyik nagy kedvence. Húsvétkor is elkészítem majd a tojáslikőr mellé...Hozzávalók:100 g étcsokoládé (85% kakaótartalmút használtam)1 rúd vanília magjai
4 adag
espresso kávé
(nálam Nespresso, 2 kapszula Palermo és 2 kapszula Milano) 4 dl vodka
(40%-os)2 dl tejszín (30% zsírtartalmú)2 dl víz450 g sűrített tej
pár csepp narancsvirágvíz (opcionális)A csokoládét vízgőz felett felolvasztom, majd egy keverőtálban kézi mixer segítségével lassan összedolgozom a sűrített tejjel, espressóval, majd a többi hozzávalóval. Ha már sima állagú, tiszta üvegbe öntöm és fogyasztás előtt hűtőszekrényben érlelem egy napot.Jól behűtve az igazi.