Datolyás-diós banánkenyér

  • 2015.12.12.
  • 7

Gabibarátnőm készítette ÉP szülinapjára ezt a csodasütit, annyira ízlett, hogy 3 nap elteltével én is megsütöttem. Nekem ez a tökéletes gyümölcskenyér.Hozzávalók:18
dkg (tönkölybúza) liszt1 tk sütőpor1 tk őrölt fahéj1/2 tk só12 dkg dió, durvára vágva20 dkg datolya, durvára vágva15 dkg barna cukor
2 tojás120 ml dióolaj (vagy jobbfajta olívaolaj)4 db érett banán, péppé nyomva1 tk vanília cukorfenyőmag (vagy dió) a tetejéreA sütőt 180 fokra előmelegítem,
egy téglalap alapú, magas falú sütőformát (kalácssütő) sütőpapírral kibélelek. A lisztet, sütőport, fahéjat és sót jól összekeverem, hozzáadom a diót és a datolyát is. A tojásokat, olívaolajat és cukrot 3-4 perc alatt habosra keverem, belekeverem a banánpürét és vanília cukrot (a massza nem lesz teljesen sima, a banán-darabkák láthatók), elkeverem a lisztes keverékkel is, és belesimítom a sütőformába. A tetejét megszórom a magokkal és 60 percig sütöm. Ha nagyon pirulna, lefedem alufóliával. 10 percig a formában, majd rácson hagyom teljesen kihűlni. Állítólag 5-6 napig is friss marad, de nálunk nagyon illékony...Notburga recept.