Nespresso kávés hamburger

  • 2014.07.15.
  • 0

2010 decemberében lettem boldog
Nespresso
kávégép tulajdonos. Azóta az irodába is vettünk egy Nespresso kávégépet, és bárhová utazom, cipelem magammal az itthonit, mert annyira megszoktam a kávé ízét, hogy minden reggel élvezni akarom. A Nespresso
meghívásos receptversenyt hirdetett 10 gasztrobloggernek (én is köztük voltam), egy szép napon csengetett a futár és autogramért cserében átnyújtott egy csini szalaggal átkötött naaagy fekete dobozt, amit legalább akkora izgalommal bontottam ki, mint gyerekkoromban a karácsonyi ajándékot.
Volt benne egy tűzpiros kávégép hordozható válltáskában (ejjj, ha lenne egy ilyenem, mennyivel könnyebben cipelném mindenhová a Nespresso gépem... de ezt sajnos vissza kell adnom), pár csomag kávé,
sok izgalmas fűszer, amivel akár sós, akár édes étel születhet, kötény, Nespresso magazin, miegymás... klassz kis csomag. Napokig csak gyönyörködtem benne, de mivel közeledett a határidő, kipakoltam és felhasználtam belőle a játékszabályzat szerint 4 fűszert, meg egy kávét. Lett belőle egy igazán izgalmas fűszerezésű hamburger.A Facebookon szavazni lehet a receptversenyre beérkezett pályázatokra, a szavazók között pedig kisorsolnak egy Nespresso U kávégépet, szóval érdemes szavazni 2014.július 31-ig!
Ha a hamburgeremreszavazol, boldoggá teszel, de arra nyomj egy lájkot, ami a legjobban elnyeri tetszésed! Nem kell aplikációt engedélyezni, sem regisztrálni, csak egy LIKE és esélyes vagy a kávégépre! A Magyarországról érkezett szavazatok érvényesek, honi nyertese lesz a kávégépnek. De vissza a recepthez! Hozzávalók 4 főre:60 dkg darált marha hátszín1 adag kávés fűszerkeverék1 fej salotta hagyma, aprítvaa kávés fűszerkeverékhez:fél kapszula Nespresso Arpeggio kávé2 mokkáskanál citrombors1 csapott mokkáskanák római kömény2 mokkáskanál Maldon füstölt só1 csapott mokkáskanák muscovado nádcukorfél mokkáskanák kakaófél mokkáskanák mustárpor1 csapott mokkáskanák őrölt koriander csipetnyi cayenne borstovábbá:4 db (házi) hamburger zsemle(házi) ketchup, mustár, majonézszeletelt paradicsom és lilahagymazöld saláta, szeletelt sajt (opcionális)A kávés fűszerkeverék hozzávalóit jól összekeverem, majd beledolgozom a darált marhahúsba a finomra aprított salottával együtt. Ha már egynemű a massza, letakarva, hűtőszekrényben hagyom fél órát pihenni, majd 4 húspogácsát formázok belőle és forró serpenyőben (vagy grillen), oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm (ha nincs teljesen átsütve, sokkal szaftosabb a húspogácsa). A (házi) hamburger zsemléket kettévágom, a vágott felét enyhén megpirítom, majd szeletelt hagymával, paradicsommal (zöld salátával), ízlés szerint majonézzel, ketchuppal, mustárral összeállítom a hamburgert. Azonnal tálalom.