Orosz hússaláta

  • 2017.05.30.
  • 1

Alapvetően szeretjük a salátákat, így nem volt kérdés, hogy elkészítjük-e ezt is. Jelentjük, ez is nagyon finom, ízletes saláta, így bátran ajánljuk mindenkinek. :-)Hozzávalók az orosz hússalátához:- 4 dl tejföl- 3 evőkanál majonéz- 3 evőkanál mustár- 6 db tojás- 10 dkg savanyú uborka- kicsi, fél fej lilahagyma- 3 db alma- 5 db burgonya- 10 dkg csirkemell sonka- fél kávéskanál őrölt bors- 1 teáskanál sóOrosz hússaláta elkészítése:A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat is megfőzzük, megpucoljuk. A sonkát, és a meghámozott almát apró kockákra vágjuk, A hagymát megtisztítjuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tojások fehérjét apró kockákra vágjuk, a sárgáját pedig összekeverjük a tejföllel, majonézzel, mustárral, borssal, sóval. Ebbe az öntetbe tesszük a hagymát, az almát, a sonkát, a burgonyát, a tojások fehérjét, és a szintén kicsi kockákra vágott savanyú uborkát.Forrás: Tóthné Pánya Marianna: Házi ételek