Kókusztekercs gyorsan és egyszerűen

  • 2017.04.12.
  • 8

A férjem nagyon szereti a kókusztekercset, valahogy azonban mégis ritkán készül nálunk. De most igazi Kánaán volt számára, mert ebből a mennyiségből két hatalmas kókuszrúd jött ki, amiből az egyiket szinte azonnal meg is ette. Az a jó ebben a sütiben, hogy egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, mégis mutatós, ízletes. Ami azonban nekem szükséges volt az elkészítéséhez, az a Klarstein gépem.Mióta sütök, legtöbbször kézzel gyúrok, de azt vettem észre, hogy én sem leszek már fiatalabb... érzem a kezeimen, hogy fájnak, már nincs akkora energiám, és erőm, hogy sokáig, és nagy mennyiségű tésztát gyúrjak. Ehhez itt hozzá sem kezdtem a konyhagép nélkül. Szerencsére pont belefért az összes hozzávaló a táljába, és (nem viccelek) egy perc alatt összegyúrta! Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nem csak időt, de energiát is megtakaríthat vele! De jöjjön a recept!Hozzávalók a kakaós masszához:- 1 kg darált háztartási keksz- 40 dkg porcukor- 5 dkg kakaópor- 3 csomag vaníliás cukor- 20 dkg (házi)
sárgabaracklekvár- 2,5 dl tejHozzávalók a krémhez:- 30 dkg porcukor- 20 dkg vaj- 2 csomag vaníliás cukor- 5 dkg kókuszreszelékHozzávaló a hempergetéshez:- kb: 10-15 dkg kókuszreszelékA kakaós massza hozzávalóit összegyúrjuk (ha kell, még egy kevés tejjel lazíthatjuk az állagát), majd két részre osztjuk, és kinyújtjuk őket. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, és azt is két részre osztjuk. Megkenjük a lapokat, majd szorosan feltekerjük, végül meghempergetjük őket a kókuszreszelékben, s hűtőbe tesszük 1-2 órára.