Vaníliás kifli

  • 2016.11.20.
  • 0

Igazi karácsonyi süti, de valljuk be, mint a legtöbb sütemény, igazából ez is bármikor, bármilyen alkalomra, vagy hétköznapra jó lehet. Könnyen elkészíthető, a készítésbe bevonhatóak a gyerekek is, esetleg Apa. Nálunk Benedek most ért el abba a korba, hogy egész nap képes ugyanazt a mesét nézni újra, és újra. Jelenleg két mesét vagyunk kénytelenek felváltva bekapcsolni neki, az egyik a 101 kiskutya, a másik a Macskarisztokraták. Végtelenül jókat nevet rajtuk. Most is mesét nézett, úgyhogy maradt Apa segítőnek, akivel jól jártam, mert alig akadt dolgom.A gombóc tészták pillanatok alatt sodródtak, majd
hajoltak félhold alakúra Apa hatalmas kezei alatt. - Csak halkan jegyzem meg, Apa egy őstehetség ebben (is). -
Konyhánkat hamarosan betöltötte az édes, finom vanília illat! :-)Hozzávalók a tésztához:- 15 dkg vaj- 7,5 dkg cukor- 20 dkg liszt- 8 dkg darált mandula- csipetnyi konyhasóHozzávalók a forgatáshoz:- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor- 5 dkg porcukorA feldarabolt vajat a cukorral, a liszttel, a sóval, és a mandulával dolgozzuk össze nyújtható tésztává. Fóliába csomagolva tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát kisebb adagokban formázzuk vékony rudakká, és vágjuk kb. 6 cm-es darabokra.A tésztadarabokból formázzunk kifliket, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süssük őket kb. 10-12 percig.A vaníliás cukrot keverjük össze a porcukorral, és miután megsültek a kiflik, még forrón forgassuk bele őket.Jó nassolást kívánunk! :-)