Tárkonyos zöldségraguleves

  • 2016.06.15.
  • 0

Nagyon szeretjük a jóféle leveseket, de valahogy mégis viszonylag kevésszer eszünk levest. Mindig megbeszéljük, hogy de jó lenne valami levest (is) készíteni, de az esetek többségében ez mégis elmaradt. Most viszont már annyira ki voltunk éhezve valami finom levesre, hogy szétnéztem a receptgyűjteményemben, és a sok-sok finomság közül ezt választottam, mert ebben minden hozzávalót mindenki nagyon szeret a családban......még a két és fél éves fiúnk is úgy ette, hogy a szája mindkét szegletéből folyt a leves. A zöldségeket pedig annyira imádja, hogy egyenként szedegeti ki kézzel a levesből, és szépen sorban, alapos szemlélgetés után eszegeti meg őket. A gombát pedig, ha lehet, még jobban szereti. Így aztán utólag is jó választásnak bizonyult ez a finom raguleves...Hozzávalók:- 4 szál répa- 15 dkg gomba- 15 dkg borsó- 15 dkg zöldbab- 1 dl tejszín- 1 evőkanál liszt- tárkony- tárkonyecet- olívaolaj- 1 fej hagymaElkészítés:A hagymát apróra vágjuk, olívaolajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, kis kockákra vágott répát, gombát, zöldbabot, borsót. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük morzsolt tárkonnyal, egész babérlevéllel. Kevés víz hozzáadásával készre pároljuk, majd zsírjára visszapirítjuk. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a tejszínt, felöntjük vízzel, elkeverjük, és készre főzzük. A végén egy kevés tárkonyecettel besavanyítjuk a levest. Ettől lesz igazán zamatos.Jó étvágyat hozzá! :-)