Csirkemell rakottas paradicsommal és mozzarella sajttal

  • 2016.06.07.
  • 0

Ma valami rakottast kívántam, de nem volt kedvem a megszokott tésztás, rizses, darált húsos rakottakhoz. Ma valami nyáriasabbat, zöldségesebbet kívántam, és ahogy a féltve őrzött, saját kézzel írott -
már-már kissé hadviselt - receptes füzetemet lapozgattam, ezen a recepten akadt meg a szemem. Paradicsom, krumpli, csirkemell szeletek, és mozzarella. Gondoltam, ez pont jó lesz nekünk. Vázoltam a férjemnek, hogy mit tervezek mára, ő pedig kíváncsian várta, mikor készül el az ebéd. :-)És persze, hogy nem bántam meg, hiszen minden egyes hozzávalóját szereti az egész család. A családnak is, és nekem is nagyon ízlett, bátran merem ajánlani bárkinek. :-)
Hozzávalók:- kb. 60 dkg csirkemell- 1 evőkanál görög fűszerkeverék- 4 evőkanál olaj- kb. 1 kg burgonya- 1 nagy fej vöröshagyma- 4 gerezd fokhagyma- 4 paradicsom- 15 dkg mozzarella- fél dl fehérbor- fél kávéskanál provence-i fűszerkeverék- 2 kávéskanál vágott petrezselyemElkészítés:A csirkemellet lapokra vágjuk, megszórjuk a görög fűszerkeverékkel, és meglocsoljuk két evőkanál olajjal. Lefedjük, és legalább egy órán keresztül hűtőszekrényben pácoljuk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A hagymát, és a fokhagymát megpucoljuk, és a hagymát felkockázzuk. A paradicsomokat megmossuk, és nem túl vékony karikákra szeleteljük. A sajtot szálasra reszeljük. Kikenünk egy evőkanál olajjal egy sütőedényt. A hús alól serpenyőbe öntjük a pácolajat, felforrósítjuk. Beletesszük a csirkemelleket, kicsit sózzuk, borsozzuk (attól függ, mennyire öntöttük nagyon görög fűszerkeverékkel). Élénk tűzön mindkét oldalukat megkapatjuk a szeleteknek, aztán alájuk öntjük a bort, fedő alatt 5 percig pároljuk, aztán kiemeljük a serpenyőből. A pecsenyealjba szórjuk a hagymát, és az áttört fokhagymát. Kissé megsózzuk, és mérsékelt tűzön lefedve megfonnyasztjuk. A burgonya felét szétterítjük a sütőedénybe, megintjük pici sóval, és a zsiradékkal együtt a tetejére tesszük a párolt hagymát. Elrendezzük rajta a húsdarabokat, a maradék burgonyát, a tetejére rátesszük a paradicsomkarikákat, meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, a maradék egy evőkanál olajjal, és végül a reszelt sajttal. 200 fokon pirulásig sütjük (kb. 30 perc).Friss nyári salátát kínálunk hozzá. Nálunk ez most az egészséges nyári saláta volt. Mennyei finom így együtt!