Bodzavirágos puding házi bodzavirágszörppel

  • 2016.05.19.
  • 5

Javában virágzik a bodza, az egész környéket belengi az erős, semmivel sem összetéveszthető, de ugyanakkor nagyon kellemes illata. A mi konyhánkban is sorban készülnek a bodzavirágos receptek (bodzavirágbor, bodzaszörp, bodzavirág-limonádé, bodzavirágos házi joghurt), mert annyira szeretjük a bodzát, hogy nem is tudnánk megtenni, hogy ne használjuk, amihez csak lehet. A múltkori akácvirágos puding sikere sarkallt arra, hogy kipróbáljam ezt bodzavirággal is...Nem bántuk meg, mert mindenki imádta. Próbáld ki te is, és meséld el a tapasztalataidat hozzászólásban... :-)Hozzávalók az akácvirágos pudinghoz:- 1 csomag vaníliás pudingpor- 4 dl tej- 1 dl házi bodzavirágszörpAkácvirágos puding elkészítése:Semmiben sem különbözik attól, ahogyan eddig készítettük a pudingokat, kivéve azt, hogy a tej egy része helyett
házi bodzavirágszörpöt
használtunk. Az elkészítés tehát: egy lábasba beleöntjük a pudingport, a tejet és az
bodzavirágszörpöt, majd lassú tűzön készre főzzük. Ezt követően tálkákba öntjük, és hagyjuk kihűlni.Jó étvágyat kívánunk! :-)