Karfiolpüré

  • 2012.10.28.
  • 5

Tele
a zöldséges karfiollal...150 Ft.-ért vettem kilóját....Nagyon szeretem,mert rendkívül sok féle ételt készíthetünk belőle.És nagyon finom is.Mikor elkezdtem az életmódváltást sokáig nem ettem krumplit...a püré viszont hiányzott....ekkor pasztinákból,karfiolból,zellerből,sütőtökből készítettem...nem helyettesítette azt elmondom viszont egészen más ízeket ismerhettem meg.Azóta is sokszor készítem. Kiváló köret húsokhoz,grillezett zöldségekhez,rántott ételekhez.Hidegen kenyér kencének is kiváló egy kis majonéz ,mustár hozzáadásával.Hozzávalók:60 dkg karfiol10 dkg vajSóFekete bors ízlés szerintSzerecsendió ízlés szerintDurvára tört rózsabors a szóráshozPirított tökmag vagy napraforgó mag4 ek tejfölOpcionális: reszelt sajtA karfiolt kicsi rózsákra szedem és sós vízben puhára főzőm. Leöntöm róla a főzővizet és krumplinyomóval összetöröm. Hozzákeverem a tejfölt, vajat, kevés borsot és a szerecsendiót. Kikeverem és ha szükséges sózom. Pirított tökmaggal, rózsaborssal tálalom. tehetünk bele reszelt sajtot is és ha még 1-2 ek majonéz mustár is kerül bele illetve aprított zöld fűszer akkor pirítós kenyérre kenve is fogyaszthatjuk.