Szilvás-barackos lepény

  • 2013.08.21.
  • 0

Maradékfelhasználó lepény, akut édességhiány csillapítására. Mindenki azt hiszi, hogy túrós, pedig nem is. Amúgy meg gyertek az instagramra is, jó lesz.Hozzávalók:leveles tésztaszilvaőszibarack4-6 evőkanál tejföl2-3 evőkanál darált mandula (elhagyható)2 evőkanál porcukorA tetejére:pár szem hámozott mandulaesetleg barna cukor1. A leveles tésztát kiolvasztjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy közepes méretű tepsit. A sütőpapírra ráhelyezzük a kinyújtott tésztát.3. A tejfölt kikeverjük a darált mandulával és a porcukorral és elkenjük a leveles tésztán.4. A szilvákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. A barackokat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A tejfölös masszára helyezzük a gyümölcsdarabokat, és megszórjuk őket egész mandulaszemekkel és esetleg 1-2 evőkanál barna cukorral.5. 20-25 perc alatt készre sütjük.Valamilyen magazinos képről jutott eszembe, de amúgy saját fejlesztés:) Nem is akármilyen:)